Zelf vogel eten maken

/ 12.10.2019 / Nasima

Dat staat ook leuk tussen het serviesgoed, kun je een grappige compositie mee maken. Even een aanvulling op jouw tekst Jennifer.

Help mee met een gift. Ook stammetjes met gaten er in is een leuke variant. Maar naarmate het buiten kouder wordt, wordt het voor de vogels steeds moeilijker om aan eten te komen. Mooi voor het oog en lekker voor de vogelvriendjes!

Schep van alles vol wat buiten kan hangen en ook leuk is om te zien. Anoniem op 28 januari om Hallo Cora, Ik wilde alleen even melden dat ik nu verschillende serviesstukken in de tuin heb hangen met jouw winterprut erin of eerlijk gezegd een simpeler versie met alleen frituurvet, pindakaas en zaadjes en het is een gevecht van jewelste om te mogen eten.

Marina 16 september at - Reply.

Anoniem op 25 augustus om Een beetje laat, maar toch. Help mee als vrijwilliger, zelf vogel eten maken. Vogels hebben relatief meer behoefte aan verzadigd vet dan wij. Zo krijg je een gat waar straks een touwtje doorheen kan zodat je ze kunt ophangen.

Goede mengels bevatten stukjes pinda, zonnebloempitten, mais en andere kleine zaden. En dat komt mooi uit, want nu hoef jij de sinaasappelschillen die je overhoudt na het persen niet weg te gooien. Je kunt vetbollen in de winkel of supermarkt kopen, maar het is veel leuker om zelf je eigen vetbollen te maken voor je geliefde tuinvogels.
  • Margarine en olie.
  • Let er trouwens wel op dat de popcorn niet gezouten of gezoet is, en dat er ook geen andere kunstmatige kleur- of smaakstoffen in zitten.

Wat heb je nodig?

Leg een doppinda op het matje en prik de naald erdoorheen. Je kunt popcorn bijvoorbeeld supermakkelijk met naald en draad aan een mooie ketting rijgen. Ik ga dit zeker eens uitproberen met mijn kleuters. Ik ben heel erg benieuwd naar het eindresultaat! In deze gratis vogelcursus voor beginners leert u van Nico en Camilla in tien vogellessen veel tuinvogels en hun geluiden herkennen.

Vooral mezen zullen al snel afkomen op je hangende vetbollen. Wanneer voer je wat. De pindakaas d olie mensen eten. Kan ik dit gebruiken, zelf vogel eten maken. Lijkt zelf vogelvoer maken je wel wat. Let daarom bij aankoop van vogelzaad wat erin zit.

DIY: zelf vogelvoer maken voor de herfst

Maar Hanneke, gebruik nooit en dan ook echt nooit frituurvet! Kan dit ook door te kneden etc? Wat biedt het een voldoening om te zien dat de vogels zo van jouw creaties smullen! Meer vogels voeren Wat is goed voer?

Deze winter kan het nog berekoud worden. Er zijn veel minder zaden, insecten en slakken, zodra hij geen controle meer had ging het mis en kregen we ruzie. Bijvoeren zelf vogel eten maken geen kwaad volgens de vogelbescherming. Noodzakelijk Altijd ingeschakeld. Reactie Naam E-mail Website Stuur mij een e-mail als er vervolgreacties zijn. Hoe zit het met regen.

Inspiratie

Zaadeters zoals mussen, vinken en groenlingen. Maar Hanneke, gebruik nooit en dan ook echt nooit frituurvet! Reacties: Anoniem op 16 december om Bedankt voor deze tip, ik ga het zeker doen.

Hartelijke groet, filmpjes en ezelsbruggetjes. Foto credit: Specht op voedselbol  Evilrobotsmash. Schrijf u in voor de Tuinvogeltelling. Met handige tips, bedankt voor de tips om zelf voegelvoer te maken, zelf vogel eten maken. En medewerkers van Buitengevoel, Cora. Bij Berdie on 8 februari at said:. Zout is erg ongezond voor vogels.

Wet- en regelgeving Soortbescherming Gebiedsbescherming Schadelijke activiteiten Kom zelf in actie Veelgestelde vragen.

Noodzakelijk Altijd ingeschakeld. Er zijn alleen een paar dingen om rekening mee te houden: Vogels bijvoeren mag het hele jaar. Wat heb je nodig?

Doe dit met twee lepels die haaks op elkaar staan. Eet smakelijk vogels. Er gaat niets boven een vers geperst glaasje sap bij het ontbijt.

Andere: